Sunday, January 26, 2014

Srem pod snegom

Zima je konačno stigla i u Vojvodinu. Nije da joj se nešto silno radujem, jer je mnogo hladno. Međutim, današnji dan je bio poseban. Višnja i ja smo išle u smrznutu nedeljnu šetnju po sremskim njivama i livadama. Ona je definitivno bila srećnija od mene. Takođe, obećala sam, još prošle zime mojoj cvet na mesecu, slike Srema pod snegom. Dakle, evo malo našeg "divnog" blata zaleđenog, po sremačkim pustarama (Višnja je neizostavni deo kadra) :)



 Ova jabuka me je oduševila. Verovatno je to baš ona koje se zadržala jako dugo da drvetu, visoko, toliko da nisam mogla da je dohvatim. To su jabuke moje majke (bake, čisto da ne bude zabune), koje su ove godine bile slađe i sočnije nego ikad. Neprskane, same u svom voćnjaku, pomalo tužne jer ih niko ne obilazi, ove jabuke su rešile prošle godine da nam pokažu svima, ne obazirući se na drugo voće u voćnjaku koje nije imalo snage kao ona,  kako se može izboriti sa samoćom. Postale su bolje nego što su mislile da mogu. Svi smo im se divili, sa osmehom i uživanjem jeli. One najsrećnije završile su u piti, zajedno sa NJV Cimetom :)

 

I ova česma, u njenoj (jabučinoj) neposrednoj blizini pokušava da odoli zubu vremena.


Evo još malo sličica iz šetnje:




Na kraju zima je okitila i jedan prozor u mom dvorištu, na najlepši mogući način.
Onako kako sam ona ume, na čemu sam joj uvek iznova zahvalna.


Inače, srele smo i dva zečića, ali je bilo nemoguće uhvatiti snimak. Bila je to Višnjina trka života :)
Snežni pozdrav iz zaleđenog Srema :)

4 comments:

  1. Moram da čekam celu godinu da bih videla koju sliku mog Srema. Ali, hajde...oprostiću ti:)

    ReplyDelete
  2. Hihihihihihi... kako sam azurna, uzas :( Nadam se da ce ih sada biti mnogo vise, posebno na prolece. Uostalom, nije bilo snega :D

    ReplyDelete
  3. Prelepe slike.Zime,snega ima i kod nas u Backoj...ni ja bas ne radujem se previse,ali moja deca da...:)A sada vetar duva ...Kosava...odnese i krupnijeg coveka a ne mene!!!:)))

    Pozdrav.

    ReplyDelete
  4. Hvala Bernadett. Ponekad je zima lepa samo na slikama. Vetar nas je ovih dana sve oduvao, ali kod vas u Backoj i Banatu je najgore. Izzdrzacemo jos malo :)

    ReplyDelete