Friday, April 6, 2012

Hrana u Mostaru i povratak




Naravno, gde god da se zadesite prvi put treba probati i tradicionalnu hranu tog kraja. E sada, Bosna je poznata po ćevapima, a ja, neznalica kakva jesam, nisam znala da svaki kraj ima drugi recept. Mostarski su neobični, drugačiji ukus nego do sada što sam probala, ali svejedno dobri :)


Detalj iz bašte restorana.


Gde je dobra klopa tu je i maca :)



Ovaj put sam se odlučila za lignje koje su bile sveže, odlične. Blitva i krompir takođe. Svaka čast. 
Obavezno treba probati, jer blizina jadranske obale sigurno ima uticaj na svežinu morskih plodova. 



Detalj iz unutrašnjosti jednog drugog restorana.




Na povratku kući, Jablanica je nezaobilazno mesto za odmor i doručak.

 

I dok je u Mostaru temperatura vazduha oko 22 stepena, samo 40-tak kilometara dalje,
na vrhovima planina beli se sneg.



Kanjon reke Vrbas.


 Sneg nas je baš iznenadio i dalje na putu do Banja Luke.




2 comments: